Charakterystyka wody jonizowanej
0 Comment 1678

Charakterystyka wody jonizowanej

Gastronomia, Zdrowie
Spread the love

Woda – każdy z nas zdaje sobie sprawę z jej ogromnej roli w naszym codziennym funkcjonowaniu. Stanowi podstawowy budulec naszego ciała, dlatego nie można sobie wyobrazić dnia bez wypicia co najmniej kilku szklanek tego płynu. Najlepsza dla nas będzie woda jonizowana. Warto się dowiedzieć, czym się charakteryzuje.

Woda jonizowana

Woda jonizowana to woda wytwarzana w procesie jonizowania, czyli przepuszczenia przez nią prądu elektrycznego. W wyniku tego procesu woda rozdziela się na dwie części, a dokładniej część alkaliczną, mającą PH powyżej 7 oraz kwaśną, z PH poniżej 7. Część alkaliczna to przede wszystkim jony ujemne, część kwaśna z kolei to głównie jony dodatnie – tłumaczy nasz rozmówca z firmy Global Water. Wodę jonizuje się w urządzeniach zwanych jonizatorami, które nadają jej właściwy wskaźnik ORP, utrzymujący się na poziomie od – 150 do – 250 mV. Takie wskaźniki mówią o dużej liczbie wolnych elektronów.

Zalety wody jonizowanej

Regularne picie wody jonizowanej przynosi pozytywnego skutki dla naszego organizmu. Przede wszystkim wyróżniają ją walory antyoksydacyjne, czyli przeciwutleniające oraz wzmacniające układ odpornościowy i mające wpływ na ochronę zdrowych komórek. Pomaga w efektywnym funkcjonowaniu narządów znajdujących się w naszym ciele i utrzymuje optymalną gospodarkę kwasowo-zasadową. Zapewnia też organizmowi dużo tlenu, co poprawia nasz stan zdrowia i związane z nim samopoczucie. Dodaje energii, sił witalnych, wpływa na lepszą przemianę materii, ujędrnia i odmładza. Ponadto, regeneruje cały organizm, a nawet przeciwdziała alergiom, dlatego warto kupić domowe jonizatory.

Gdzie kupić jonizator wody?

Jonizatory wody znajdziemy w wielu sklepach, ale trzeba pamiętać, aby wybierać tylko sprawdzone miejsca. Jonizatory są proste w obsłudze, a wybierając właściwy model nie zapomnijmy zwrócić uwagę na jego wykonanie i załączoną instrukcję, która pomoże nam w jego odpowiednim montażu.

Dodaj komentarz

*

Back to Top